Terug naar overzicht

Progroen & Milieu is groot fan van helmgras.

Bekijk het artikel bij ProGroen

Progroen en Milieu steken helmgras

Helmgras wat is dat? Dat het planten zijn. Dat klopt. Maar er is meer. Ze zijn namelijk opgewassen tegen de meest extreme omstandigheden. Op plekken waar andere planten het lang niet volhouden, komen zij juist tot bloei. Droogte en hitte? Zij kunnen het verdragen. Progroen & Milieu is groot fan van deze planten. Ze zijn namelijk ongelooflijk bijzonder. Net als ermee werken.

Progroen heeft voor HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) het helmgras van een stuk van onze Noord-Hollandse kuststrook verbeterd.

Werken met helmgras, ook wel duingras genoemd, is een vak apart. De plant is niet alleen mooi voor het aangezicht, het heeft ook een belangrijke functie voor de Nederlandse kustlijn. Helmgras zorgt ervoor dat onze duinen zich niet te veel verplaatsen bij winderig weer. De helm heeft lange wortelstokken die zich diep in de bodem dringen en zo het zand vast- en daarmee tegenhouden zodat het op zijn plaats blijft.

Progroen & Milieu mag zichzelf specialist noemen als het gaat om dit taaie, maar mooie grijsgroene gras.

Zo mochten wij recent voor HHNK (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier) het helmgras van een stuk van onze Noord-Hollandse kuststrook eerst steken, om het daarna in kleine bosjes weer te (her)planten op kale stukken duingebied.

Fantastisch om op deze wijze een bijdrage te leveren aan het verfraaien en behouden van ons duingebied!

Naast onderhoud en behoud van de kust, wordt helmgras steeds vaker op andere plekken toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van tuinen, vakantieparken of bijvoorbeeld bedrijfsterreinen. Het is uitermate geschikt als aankleding en heeft als grote voordeel dat het weinig onderhoud nodig heeft.

Bijzonder dus dat helmgras.

Een fijne, efficiƫnte helper die er ook nog eens knap uitziet. Eigenlijk net als het team van Progroen & Milieu.

Meer weten over helmgras en alle mogelijkheden?

Neem snel contact met ons op!